Професійна програма підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування

     

22 лютого у Центрі розпочалось навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації посадових осіб виконавчих апаратів обласної, районних рад та виконавчих комітетів міських рад, які не підвищували кваліфікацію з 2010 року.

Участь у відкритті засідання взяв керуючий справами виконавчого апарату обласної ради І.Толочко та директор Центру Т.Булич.

Впродовж двох тижнів учасники семінару поглиблюватимуть свої знання з управлінських, правових, економічних, соціально-гуманітарних дисциплін з метою формування умінь їх застосовувати в практичній діяльності.

Програмою навчання передбачено проведення тематичних зустрічей та лекцій на теми: «Конституційний процес в Україні: децентралізація влади та посилення ролі місцевого самоврядування», «Інноваційні положення проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Реформування системи надання соціальних послуг – актуальне питання сучасної політики держави», «Ведення бухгалтерського обліку в органах місцевого самоврядування», «Пенсійна реформа в Україні», «Оплата праці працівників органів місцевого самоврядування», «Нове в податковому законодавстві», «Діяльність органів місцевого самоврядування по виконанню земельного законодавства», «Підготовка матеріалів та оформлення протоколів сесій ради. Розпорядження голови ради», «Формування спроможних територіальних громад» тощо.

У ході семінару також відбудуться практичні заняття «Рішення ради, порядок підготовки і прийняття. Організація роботи постійних комісій», «Документоведення. Контроль. Розгляд звернень громадян», «Дотримання законодавства щодо надання відпусток. Оформлення трудових книжок та особових справ», «Нормативно-правове забезпечення проходження служби в органах місцевого самоврядування», «Основні напрямки попередження корупції. Відповідальність за вчинення корупційних дій».

Крім питань фахового спрямування, будуть обговорені питання щодо ефективного ділового спілкування й культури ділового мовлення; психологічних чинників успішності людини в сучасних умовах; державно-церковних взаємин і релігійної ситуації в Україні та регіоні; актуальних питань охорони здоров'я населення області.