«Нормативно-правове забезпечення діяльності інтернатних закладів області»

  22 березня у Центрі розпочав роботу тематичний короткостроковий семінар на тему: «Нормативно-правове забезпечення діяльності інтернатних закладів області» для заступників директорів з навчально-виховної роботи інтернатних закладів області. Засідання відкрила директор Центру Т.Булич. У своєму вітальному слові Т.Булич відзначила нелегку працю працівників інтернатних закладів, а також зауважила: «Настав час докорінних змін у системі виховання в державних інтернатних закладах, зокрема, підготовки якісно нових керівних кадрів сфери соціального захисту, які організовуватимуть роботу щодо забезпечення належного психічного і фізичного розвитку вихованців інтернатних закладів, їх навчання та виховання. Сподіваюсь, що знання, отримані під час навчання в нашому Центрі допоможуть вам в цьому».

  У рамках семінару слухачі матимуть можливість взяти участь в обговоренні питань щодо стану та перспектив розвитку галузі освіти області; системи та механізмів функціонування органів управління освітою; ролі навчального закладу у збереженні життя і здоров'я дітей; пріоритетних напрямків діяльності служб у справах дітей області по захисту прав та інтересів дітей; особливостей молодіжної політики області; здійснення внутрішнього контролю в інтернатному закладі; здобуття робітничих професій випускниками інтернатних закладів, тощо.

  Реалізовуватимуть програму семінару представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації; територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади; викладачі вищих навчальних закладів міста.