Підвищення кваліфікації сільських, селищних голів

     23 листопада у Центрі розпочалась I сесія навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування ІV категорії посад – сільських, селищних голів.

       Участь у відкритті навчання взяли: директор Центру Т.Булич та керуючий справами виконавчого апарату обласної ради І.Толочко. З учасниками навчання також зустрівся перший заступник голови обласної державної адміністрації, доктор наук з державного управління, доцент Г.Дмитренко. Основну увагу присутніх було з акцентовано на актуальних питаннях реформування системи організації влади, функціональної децентралізації та загальних принципів й підходів щодо створення спроможних громад.

   Програмою навчання передбачено обговорення питань щодо: регламентації роботи сільської, селищної ради, формування та фінансування дошкільних установ в сільській місцевості; запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування; реформування земельних відносин; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері регулювання земельних відносин; дотримання водного законодавства; інноваційні положення податкового законодавства тощо.

      Сільських, селищних голів також ознайомлять з прикладними питаннями, що є актуальними при виконанні щоденних функцій.

     Окрім тематичних зустрічей та лекцій для слухачів будуть проведені практичні заняття на базі Житомирської обласної ради та Головного територіального управління юстиції в області.