Новообрані сільські, селищні голови продовжують навчання

      30 листопада у Центрі розпочалося навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування ІV категорії посад – сільських, селищних голів (другий тиждень навчання), які навчалися з 16.11.15 по 20.11.15.

Впродовж тижня новообрані керівники територіальних громад поглиблюватимуть свої знання щодо правових засад діяльності органів місцевого самоврядування; змін до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики); інноваційних положень сучасного податкового та антикорупційного законодавства; особливостей формування місцевих бюджетів на основі положень Бюджетного Кодексу України; повноважень органу місцевого самоврядування в сфері соціального захисту населення; регулювання трудових відносин в межах КЗпП України, оплати праці в органах місцевого самоврядування тощо.

Сільські та селищні голови також візьмуть участь у засіданнях за «круглим столом» на теми: «Регіональні аспекти управління комунальним майном», «Діяльність органів місцевого самоврядування по виконанню земельного законодавства», «Депутат місцевої ради як представник інтересів громади, виборців. Особливості його статусу».