Навчання державних службовців, які вперше зараховані на службу в органи місцевого самоврядування

     23 листопада на базі Центру розпочалось навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації посадових осіб виконавчих апаратів обласної, районних рад та виконавчих комітетів міських рад, які вперше зараховані на службу в органи місцевого самоврядування.

      Одну з тематичних зустрічей для слухачів провів перший заступник голови обласної державної адміністрації, доктор наук з державного управління, доцент Г.Дмитренко. Виступаючи перед присутніми, посадовець акцентував увагу на проведенні в країні адміністративної реформи, зокрема посиленні ролі місцевого самоврядування, передачу на місця значної частини як повноважень, так і відповідальності.

     У рамках навчання для слухачів будуть проведені тематичні зустрічі, лекції та практичні заняття на теми: «Конституційний процес в Україні: децентралізація влади та посилення ролі місцевого самоврядування. Закон України «Про співробітництво територіальних громад»; «Основні напрямки попередження корупції. Відповідальність за вчинення корупційних дій»; «Інноваційні положення проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; «Формування спроможних територіальних громад», «Реформування системи надання соціальних послуг»; «Стратегії розвитку державної статистики», «Пенсійна реформа в Україні»; «Нормативно-правове забезпечення проходження служби в органах місцевого самоврядування»; «Дотримання вимог чинного законодавства в роботі рад»; «Нове в податковому законодавстві»; «Оплата праці працівників органів місцевого самоврядування» тощо.

    Крім питань фахового спрямування будуть обговорені питання щодо ефективного ділового спілкування й культури ділового мовлення; методів вирішення конфліктів; державно-церковних взаємин і релігійної ситуації в Україні та регіоні.